Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πάγκαλος: Να καταργηθεί η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου – Η μαθητική παρέλαση είναι χούντα


«Καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να έχει δύο εθνικές εορτές», υποστήριξε ο πρώην υπουργός και τόνισε ότι υπάρχει μία μόνο εθνική εορτή: «Η 25η Μαρτίου που δημιούργησε το ελληνικό κράτος», ενώ συνέδεσε την επέτειο του «Όχι» με τη διάθεση των Ελλήνων να κανουν κοπάνα

«Καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να έχει δύο εθνικές εορτές», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.
«Μπορεί να γίνονται συναυλίες, μπορεί να γίνονται εκδηλώσεις στα σχολεία, ένα πρόγραμμα πολιτιστικό και μορφωτικό», είπε για την επέτειο του «Όχι» ο κ. Πάγκαλος και διευκρίνισε: «Με ενοχλεί η στρατιωτικοποίηση ενός γεγονότος και με ενοχλεί η πληθώρα τελετών και εορτασμών για να μην δουλεύουμε…». Ο πρώην υπουργός συνέδεσε την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου με την κοπάνα και πρότεινε να θεσμοθετηθεί ότι η 28η Οκτωβρίου θα είναι αργία μόνο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
«Μία εθνική εορτή υπάρχει. Η 25η Μαρτίου που δημιούργησε το ελληνικό κράτος και το ελληνικό έθνος και αυτή πρέπει να εορτάζεται όπως εορτάζονται όπως όλες οι εθνικές εορτές», τόνισε ο κ. Πάγκαλος και χαρακτήρισε τις μαθητικές παρελάσεις «χούντα».
«Η στρατιωτικού τύπου παρέλαση μαθητιώσας νεολαίας είναι χούντα αυτό, είναι στρατιωτικοποίηση της νεολαίας», είπε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.
«Μόλις βγει ο Τσίπρας όλοι θα κονομήσετε»
«Μόλις βγει ο Τσίπρας όλοι θα κονομήσετε, όλοι θα σταματήσετε να πληρώνετε φόρους
Ο Τσίπρας θα δώσει αυξήσεις και στους πιλότους και σε όλους», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου