Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

''Τι ξέρει ο Τζίμης και δεν μας το λέει;'' - Υπουργείο Αμυνας: Εκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή με την ηγεσία του στρατεύματος, Αστυνομίας, ΕΥΠ για τη Συρία


Συνάντηση «εφ' όλης της ύλης» με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη.

Στην συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, επισημάνθηκε ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για την πρώτη ορατή επίπτωση μιας ενδεχόμενης εισβολής που είναι το κύμα προσφύγων από την Συρία.

Όσο για την στάση της Ελλάδας διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι επιθυμεί να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για πολιτική λύση, ωστόσο σε περίπτωση που υπάρξει ΝΑΤΟϊκό αίτημα, η Ελλάδα θα εφαρμόσει όσα απορρέουν από τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ΝΑΤΟϊκού αιτήματος θα δοθεί δυνατότητα διέλευσης και χρήσης των ΝΑΤΟϊκών βάσεων.

Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει με άλλον τρόπο.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της χώρας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος σύρων προσφύγων την Παρασκευή πραγματοποιείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκτακτη σύσκεψη για τους τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων που θα επηρεάσουν σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο διοικητής της ΕΥΠ.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο τραπέζι τέθηκε το θέμα της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΒΟ και των ΕΑΣ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
«Δημοσιογράφος: Συζητήσατε για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εκκαθάριση-λειτουργία των τριών βιομηχανιών, της ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ;

Ι. Στουρνάρας: Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο για τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις.

Δημοσιογράφος: Ποιες είναι;

Ι. Στουρνάρας: Θα καταλήξουμε σε μία την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσιογράφος: Η Ελληνική πλευρά επιμένει η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ να γίνει ως ενιαία βιομηχανία, κ. υπουργέ;

Ι. Στουρνάρας: Ναι.

Δημοσιογράφος: Θα υπάρξουν απολύσεις;

Ι. Στουρνάρας: Δεν ισχύει αυτό».


ΠΗΓΗ:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου