Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πρώτη Ημέρα Καλοκαιριού 2013 και Μαύρη μαγεία


Πρώτη Ημέρα Καλοκαιριού 2013. Γιατί είναι σημαντική η σημερινή μέρα όπου ονομάζεται Θερινό Ηλιοστάσιο; τι σχέση έχει με τη μαύρη μαγεία;
Σήμερα για την Google, ξεκινάει επίσημα το καλοκαίρι, όπως εξάλλου και για μας. Για τον κόσμο μας(το βόρειο ημισφαίριο της Γης, θα έχουμε τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Για τον γαλαξία μας, είναι ένα αστρονομικό γεγονός, το λεγόμενο Ηλιοστάσιο όπου συμβαίνει 2 φορές το χρόνο (μια το καλοκαίρι και μια το χειμώνα). Για τα νεαρά ζευγάρια είναι μια ευκαιρία να χαρούν τον έρωτα τους κάπου έξω. Για κάποιους πολιτισμούς και χωριά είναι γιορτή καθώς γιορτάζουν τα Ηλιοστάσια όπως και τις Ισημερίες με εορταστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια.

Στην Ελλάδα, είναι μια μέρα όπου θα αυξηθούν οι άνεργοι, οι φόροι, θα μειωθούν μισθοί... οπότε δεν είναι σημαντική μέρα.. είναι μια απτα ίδια! Για τους λάτρεις της μαγείας όμως; Ας πάμε όμως να δούμε αναλυτικά και παραπέρα όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές γίνεται.

Για τη Google, όπως σε κάθε σημαντικό γεγονός, όπου μας έχει συνηθίσει τα τελευταία 2 χρόνια, φρόντισε να αφιερώσει το λογότυπο της κεντρικής της σελίδας, το ονομαζόμενο Doodle, στη Πρώτη Ημέρα του Καλοκαιριού για το 2013, με μία δημιουργία από τον καλλιτέχνη Christoph Niemann, ο οποίος είναι ένας καταξιομένος και σπουδαίος εικονογράφος αλλά και συγγραφέας.

Μπορείτε να δείτε εδώ τι αφιέρωσε η Google στη πρώτη Ημέρα του Καλοκαιριού 2013:www.videocosmos.gr/2013/06/proti-imera-tou-kalokairiou-2013.html

Για τον κόσμο μας, η σημερινή μέρα είναι σημαντική καθώς θα επικρατήσει η μέρα για περισσότες ώρες από κάθε άλλη μέρα του χρόνου, αλλά και η νύχτα να είναι η μικρότερη του χρόνου καθώς θα επικρατήσει για λίγες ώρες.

Για τον γαλαξία μας, θα υπάρξει ένα αστρονομικό γεγονός όπου γίνεται 2 φορές τον χρόνο.Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται Ηλιοστάσιο. Όπως ομολογεί και η λέξη, γίνεται στάση του Ηλίου.Το καλοκαίρι στέκεται πάνω από τη Γη στο βόρειο ημισφαίριο για περισσότερες ώρες και ονομάζεται Θερινό Ηλιοστάσιο, ενώ τον χειμώνα στέκεται στο Νότιο ημισφαίριο και ονομάζεται Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Σε κάποιους πολιτισμούς και μικρές κοινωνίες, σήμερα γιορτάζεται το Ηλιοστάσιο με καλοκαιρινές εκδηλώσεις και πανηγύρια, όπως ακριβώς γίνεται και με τις ισημερίες. Θεωρούν αυτές τις μέρες ως αρχή κάθε εποχής και πιστεύουν πως αν τις υποδεχθούν πανηγυρικά, θα κυλίσει η εποχή χωρίς προβλήματα.
Η σκοτεινή πλευρά στη πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού

Όπως για τους Χριστιανούς κάθε χρόνο υπάρχει η Μεγάλη εβδομάδα όπου τις περισσότερες τον περιπτώσεων τηρείται η νηστεία μέχρι τη Μεγάλη Κυριακή, έτσι και για τους ανθρώπους που πιστεύουν στη μαγεία και πιο συγκεκριμένα, στη Μάυρη Μαγεία, η σημερινή ημέρα, μαζί με την αυριανή, θεωρείται ιερή καθώς αναμένουν τη τρίτη και ιερότερη όπου θα υπάρξει η Μεγαλύτερη Πανσέληνος για ολόκληρο τον Χρόνο. Στις 23 Ιουνίου, θα έχουμε τη μεγαλύτερη Πανσέληνο για το 2013, μια ευκαιρία δηλαδή για να πραγματοποιηθούν τελετές και μάγεια, με σκοπό να προσευχηθούν - εκδηλώσουν τις επιθυμίες τους.

Επί της ουσίας λοιπόν, η σημερινή ημέρα , η Πρώτη Ημέρα του Καλοκαιριού 2013 για τους σκοταδιστές και παγανιστές, είναι κάτι αντίστοιχο με τη Μεγάλη Δευτέρα των Χριστιανών.Σε καμία περίπτωση όμως, το πρώτο δεν γίνεται για καλό σκοπό, ίσα ίσα, που πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί εξαιρετικά περίεργα φαινόμενα.

Οι τελετες αυτές γίνονται υπο το φως της Πανσέληνου. Δύο μέρες πριν τη Πανσέληνο θεωρείται απαγορευμένη κάθε είδους μαγεία και ξόρκι καθώς αυτή μπορεί να αντιστραφεί και να βλάψει αυτόν που τη τέλεσαι.Μία απο τις πιο γνωστές τελετές που πραγματοποιούνται, είναι αυτή με το Νερό απο πηγάδι, ξόρκια, το κέρμα, το φως της Πανσέληνου και ένα καζάνι

Δε θα μπούμε στη διαδικασία να εξηγήσουμε για το πως γίνεται αυτή η τελετή, καθώς για εμάς τους Χριστιανούς, κάθε είδους μαγείας είναι απαγορευμένη και σατανική. Είτε πρόκειται για Μάυρη Μαγεία, είτε για Λευκή, τα μάγεια γενικώς είναι δείγμα πως εμείς σαν άνθρωποι θεωρούμαι τους εαυτούς μας ανώτερους από τον Θεό και προσπαθούμε να κινήσουμε τις δημιουργίες του με το Πνέυμα μας, πράγμα το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, καθώς για να γίνει αυτό αναλαμβάνουν δράση οι Διάολοι.

Μπορεί να ακούγεται λίγο παρατρβηγμένο για όσους είναι της άποψεις "πως ναι, είμαστε παντοδύναμοι στη σκέψη", αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να κινήσει αντικείμενα αλλά ούτε και να προκαλέσει ζημιά από μακρυνή απόσταση. Όσοι υποστηρίζουν οτι μπορούν να το κάνουν, στις περισσότερες τον περιπτώσεων είναι ψεύτες ή έχουν άμεση σχέση με τον Σατανισμό.

Η αλήθεια γύρω απο την Πανσέληνο που έχει συνδεθεί άμεσα με τη μαγεία.

Η Πανσέληνος, είναι ενεργειακά άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Γη, την οποία μπορεί να επηρεάσει με διάφορους τρόπους.Για παράδειγμα, μπορεί και ελέγχει τις παλίρροιες των Ωκεανών και θαλασσών. Αυτό όμως δε γίνεται όπως θεωρούν μερικοί επειδή είναι το σύμβολο της μαγείας, αλλά γίνεται διότι υπάρχει η Βαρυτική Έλξη μεταξή Σελήνης και Γης.

Πολλοί αγρότες χρησιμοποιούν τη Πανσέληνο και το Φεγγάρι γενικώς, για να προσδιορίσουν την έναρξη των καλλιεργειών τους, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί, σε κάθε αρχή του Κύκλου που κάνει το Φεγγάρι στη Γη, ευνοούνται τα φυτά της φύσης. Έχει αποδειχθεί πλέον και επιστημονικά πως το φως του Φεγγαριού είναι βασικό συστατικό για τους σπόρους της Γης καθώς το φως του είναι ευεργετικό για αυτά.

Όπως και να χει, η Πρώτη μέρα του Καλοκαιριού για κάπους είναι απλός σημαντική, για κάποιους η σημαντικότερη και για κάποιους άλλους, μια συνηθισμένη Ημέρα.

Εμείς απο τη πλευρά μας, θα ευχηθούμε καλό καλοκαίρι σε όλους, παρόλο που εδώ στην Ελλάδα έκανε την εμφάνισή του από τον Μάιο και θα ελπίσουμε, μεθαύριο τη Κυριακή στις 23 Ιουνίου 2013, πως δεν θα έχουμε κανένα ευτράπελο από υπερβολική χρήση μαγείας!


Πηγή: Videocosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου