Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τι συμβαίνει γύρω μας, με απλά λόγια

                                       

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Προσπαθώντας να καταλάβει και να λύσει κάποιος ένα πρόβλημα, είναι πολύ σημαντικό να μην έχει περιορισμένο πεδίο σκέψης, περιορισμένα δεδομένα, στενό «χώρο» να κινηθεί και πάνω απ όλα να μην προσπαθεί να το καταλάβει και να το λύσει με τον τρόπο και τα δεδομένα που το δημιούργησαν.
Τον τελευταίο καιρό σ’ αυτή τη χώρα κάτι τέτοιο συμβαίνει.
Στενότητα και περιορισμένα μυαλά…
Πολλοί και για διαφορετικούς λόγους προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας αφορούν κυρίως εμάς σαν άτομα και την Ελλάδα σαν χώρα.
Μιλούν για τον κακό εαυτό μας, την κακή διαχείριση από τους πολιτικούς κλπ.
Μια τέτοια οπτική φορτίζει συναισθηματικά αλλά και πραγματικά, στην καθημερινότητα, όλους αυτούς που προσπαθούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να βρίσκονται μπροστά σε «τεράστια» διλλήματα για το τι πρέπει να γίνει.
Είναι όμως πράγματι έτσι;
Προτείνω να ανοίξουμε για τα καλά το «οπτικό» μας πεδίο για να καταλάβουμε ίσως καλύτερα τι συμβαίνει.
Ζούμε σ’ ένα κόσμο, σ’ ένα κοινωνικό περιβάλλον, στις αρχές του 21ου αιώνα, όπου αν θεωρήσουμε σαν δεδομένο ότι τα σημαντικότερα ζητήματα για την επιβίωσή μας είναι το νερό, η τροφή, η στέγη, η περίθαλψη και η ασφάλεια, για όλους ανεξαίρετα τους ανθρώπους αυτής της γης, τότε εύκολα και γρήγορα διαπιστώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση σ’ αυτά τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους αγαθά και παροχές με πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα και την υγεία τους.
Η στέρηση είναι μια κατάσταση την οποία βιώνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο.
Ζούμε επίσης σ’ ένα κόσμο κατακερματισμένο από ένα σωρό διαχωρισμούς και συμφέροντα τα οποία δημιουργούν διαρκής διεκδικήσεις, πολέμους, βία και εγκληματικότητα, δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου ο ισχυρότερος επιβάλλει τη θέλησή του σε βάρος των άλλων.
Σ’ αυτό τον κόσμο έχουνε γίνει αμέτρητοι πόλεμοι και επαναστάσεις, έχει χυθεί ατελείωτο αίμα αθώων ενώ η βία δεν σταμάτησε ποτέ.
Είναι ατελείωτος ο σοβαρότατος κατάλογος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην σύγχρονη εποχή, μα το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά είναι ένα και πολύ σοβαρό και σημαντικό.
Κανένα σύστημα εξουσίας, πολιτικό, θρησκευτικό, οικονομικό ή οτιδήποτε άλλο, δεν κατάφερε ποτέ να εξαλείψει όλα αυτά τα προβλήματα ριζικά, ολοκληρωτικά και για πάντα.
Γιατί άραγε;
Δεν υπάρχει η γνώση, η κατανόηση, οι δυνατότητες και τα δεδομένα;
Αν δούμε απλά από τη μια μεριά το σύστημα αξιών το οποίο επικρατεί και υποστηρίζει πάρα πολλά χρόνια το κοινωνικό κατεστημένο μοντέλο στον κόσμο μας και από την άλλη το οικονομικό μοντέλο πάνω στο οποίο βασίζεται όλο αυτό το οικοδόμημα που λέμε ανάπτυξη και πρόοδος τότε θα καταλάβουμε γιατί όλα αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν ακόμα να εξαλειφθούν.
Οι αξίες μας και το μοντέλο με το οποίο προοδεύουμε και εξελισσόμαστε είναι κατά τη γνώμη μου οι κυρίαρχοι παράγοντες μιας κοινωνίας.
Από τα δύο αυτά δεδομένα προκύπτει και ερμηνεύεται το πολιτιστικό μοντέλο μέσα στο οποίο όλοι οι άνθρωποι της γης ζουν, ο πολιτισμός μας.
Το σύστημα αξιών με το οποίο σχεδόν όλοι μας διαμορφωθήκαμε, μέσα από την εκπαίδευση και το ευρύτερο κοινωνικό status μετέπειτα είναι εγωκεντρικό και ατομικιστικό. Προβάλει και υποστηρίζει ένα μοντέλο ανθρώπου ο οποίος έχει σαν σκοπό να συγκεντρώνει γύρω του και για το δικό του, πρώτα απ’ όλα, όφελος τα πάντα.
  • Να καταναλώνει τα πάντα, να κατέχει όσα περισσότερα μπορεί.
  • Να κατέχει όσο περισσότερα υλικά αγαθά, να διαθέτει πλούτο, να έχει όσο μεγαλύτερη πρόσβαση γίνεται σε πρόσκαιρες απολαύσεις.
  • Να μην τον νοιάζει τίποτε άλλο ιδιαίτερα.
  • Να ανταγωνίζεται σε όλους τους τομείς της ζωής και να προσπαθεί να υπερισχύει πάντα και με κάθε τρόπο απέναντι στους άλλους.
Μέσα σ’ αυτό το αξιακό περιβάλλον πλούσιοι και φτωχοί, δυνατοί και αδύνατοι αναπνέουν τον ίδιο αέρα, πίνουν το ίδιο νερό, ζουν στον ίδιο ανασφαλή κόσμο και κυρίως οι περισσότεροι νοιώθουν πολύ μεγάλη μοναξιά και εσωτερική θλίψη.
Ποτέ δεν μάθαμε μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα τι είμαστε, που βρισκόμαστε, τι δυνατότητες και δεδομένα υπάρχουν στον κόσμο και στον πλανήτη μας.
Δεν μας έμαθαν ποια είναι η σχέση μας με το περιβάλλον, η αλληλεξάρτησή μας, η σύνδεσή μας με τα πάντα.
Ζούμε στον κόσμο του «εμείς» κι «εσείς».
Το σύστημα αξιών μας λοιπόν υποστηρίζει τους διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων, πολιτικούς, θρησκευτικούς, εθνικούς κλπ, υποστηρίζει το ατομικό όφελος, τους ισχυρούς, προσφέρει πάρα πολλά αγαθά για κατανάλωση αλλά και τεράστια ανασφάλεια και θλίψη.
Ένα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης και προόδου είναι απόλυτα απαραίτητο στις κοινωνίες μας. Οικονομία με απλά λόγια είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να πάρεις από τη γη και να μοιράσεις σε ΟΛΟΥΣ αυτά που έχουν ανάγκη κάθε εποχή και παράλληλα να διατηρείς την περιβαντολλογική ισορροπία και δυναμική αναπλήρωσης ώστε να έχεις και στο μέλλον όσα χρειάζεσαι.
Το οικονομικό μοντέλο με βάση το οποίο έχει οικοδομηθεί ο κόσμος μας είναι το μονεταριστικό, χρηματοπιστωτικό.
Κύριος στόχος και κίνητρο του μοντέλου αυτού είναι το ΚΕΡΔΟΣ και η συγκέντρωση πλούτου.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα υποστηρίζεται από οργανισμούς, τράπεζες και πανίσχυρους ιδιώτες ανά τον κόσμο οι οποίοι καθορίζουν όλο το «παιχνίδι».
Το μέσον το οποίο έχει εφευρεθεί είναι το χρήμα το οποίο για να αποκτηθεί από κάποιον χρειάζεται να χρεωθεί.
Χωρίς χρέος δεν υπάρχει χρήμα.
Για να χρεωθεί κάποιος χρειάζεται να έχει καταναλωτικές ανάγκες ώστε το χρήμα να «κινηθεί».
Για να κινείται το χρήμα σ ένα τέτοιο μοντέλο οι «ειδικοί» δημιουργούν «ανάγκες» στον κόσμο… καταλαβαίνετε…
Οι αξίες των προϊόντων και των αγαθών επίσης ως προς το χρήμα που πρέπει να δώσει κάποιος για να τα αποκτήσει δεν έχει καμία σημασία.
Το χρήμα είναι μια σύμβαση, μια συμφωνία ανάμεσα σε αυτούς που το αποδέχονται ως μέσο πρόσβασης στα αγαθά, ανάμεσα σ αυτόν που πουλά και σ αυτόν που αγοράζει.
Το χρήμα δεν είναι φυσικός πόρος.
Οι τράπεζες για να υπάρχουν χρειάζεται να δανείζουν χρήματα σε φυσικά πρόσωπα αλλά και έθνη και να τα παίρνουν πίσω με τόκο.
Οι τράπεζες έχουν εφεύρει τρόπους ώστε τα χρήματα να πολλαπλασιάζονται για λογαριασμό τους.
Για να υπάρχει και να λειτουργεί το σύστημα αυτό χρειάζεται να καταναλώνονται διαρκώς αγαθά.
Γι αυτό το λόγο τα αγαθά που παράγονται και καταναλώνονται πρέπει να είναι χαμηλής ποιότητας ώστε να μην σταματά η κατανάλωσή τους.
Φυσικά κανέναν δεν ενδιαφέρει τι κόστος έχει αυτό στις δυνατότητες του πλανήτη σε πρώτες ύλες και στα παραγόμενα από τις βιομηχανίες σκουπίδια.
Δυνατός σε αυτό το σύστημα είναι αυτός που κατέχει και εμπορεύεται πρώτα απ όλα τους φυσικούς πόρους ώστε να μπορεί να διαθέτει τα προϊόντα στις αγορές και να βγάζει χρήματα.
Οι περισσότεροι πόλεμοι στον κόσμο γίνονται για την κατοχή φυσικών πόρων.
Οι ατελείωτες διεκδικήσεις ανάμεσα στα έθνη αφορούν τους πόρους.
Πετρέλαιο, ορυκτός πλούτος, πρώτες ύλες κλπ είναι οι στόχοι των δυνατών του συστήματος αυτού.
Η γη διαθέτει και προσφέρει τα αγαθά της και ο άνθρωπος τα διαχειρίζεται με αυτό τον τρόπο.
Για όσο αυτό το σύστημα θα υπάρχει στον κόσμο, το χρέος, η ανεργία, ο πληθωρισμός, οι στερήσεις και η φτώχεια, οι ανισότητες, οι διακρίσεις, ο ρατσισμός, οι πόλεμοι, η βία και η εγκληματικότητα δεν μπορεί να εκλείψουν ποτέ.
Από τη μια λοιπόν «κατασκευάζεις» άτομα με ατομικιστικές, εγωκεντρικές και συγκεντρωτικές αξίες, διαχωριστική αντίληψη και κατανόηση για τον κόσμο και από την άλλη τους προσφέρεις ένα οικονομικό περιβάλλον, με εναν τόσο περιορισμένο στόχο (ΚΕΡΔΟΣ) μέσα στο οποίο, θέλουν δε θέλουν θα αναπτύξουν τον ανταγωνισμό, τη δύναμη, τις φιλοδοξίες, την απληστία, τη διαφθορά, τα προσωπικά συμφέροντα, την κτητικότητα, τη ματαιότητα….
ΟΛΑ αυτά, με μια λέξη αν θέλετε, ονομάζονται ΒΙΑ.
Άραγε τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κάποιος, χωρίς προκαταλήψεις και προσωπικές επιρροές παρά μόνο κοιτώντας καθαρά, από όλα τα παραπάνω;
Πόσο μεγάλο ρόλο για τη διαμόρφωση των αξιών και τη ζωή μας παίζει το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε;
Υπάρχει ποτέ περίπτωση μέσα σ αυτό το περιβάλλον να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνίες;
Για όσο αυτό το σύστημα θα υπάρχει στον κόσμο, είναι δυνατόν το χρέος, η ανεργία, ο πληθωρισμός, οι στερήσεις και η φτώχεια, οι ανισότητες, οι διακρίσεις, ο ρατσισμός, οι πόλεμοι, η βία και η εγκληματικότητα να εκλείψουν ποτέ;
Υπάρχει ποτέ περίπτωση να επικρατήσει στον κόσμο μας δικαιοσύνη, ειρήνη, ισότητα και ασφάλεια;
Μέσα σ’ ένα τέτοιο πολιτιστικό αξιακό μοντέλο μπορεί να περιμένει κανείς να αναπτύξουν οι άνθρωποι αξίες σεβασμού, αλληλεγγύης, αδερφικότητας, δικαιοσύνης, αποδοχής κλπ;
Χρειαζόμαστε τελικά χρήματα για να επιβιώσουμε ή άμεση πρόσβαση σε ΟΛΑ;
Τι χρειάζεται να γίνει;
Ο κόσμος μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την παραπέρα πορεία του.
Δυστυχώς το οικονομικοπολιτικό μοντέλο που ακόμα σήμερα, στον 21ο αιώνα, ζούμε δεν διορθώνεται, αναπαράγεται διαρκώς σε ατελείωτους φαύλους κύκλους με καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον.
Είναι δε εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβουμε ότι ΔΕΝ χρειάζεται να το πολεμήσουμε με τη γνωστή βία αλλά να το προσπεράσουμε αντικαθιστώντας το.
Η επιλογή που σήμερα θα κάνουμε θα μας οδηγήσει είτε σε μια επαναλαμβανόμενη καταστροφική πορεία ή στο άλμα της ανθρωπότητας σ ένα μέλλον όπου το αυτονόητο θα μπορεί να βιωθεί από ΟΛΟΥΣ ανεξαίρετα.
Είναι μια επιλογή ανάμεσα στο φόβο και την αγάπη, ανάμεσα στη γνώση και την άγνοια.
Τι χρειάζεται να αλλάξουμε ριζικά αν πραγματικά μας ενδιαφέρει σε τι κόσμο θα ζήσουνε τα παιδιά και οι επόμενες γενιές, το τι θα απομείνει σ’ αυτό τον πλανήτη;
Διαβαστε περισσοτερα »

Τώρα και φτηνό ελαιόλαδο μέσω ίντερνετ χωρίς μεσάζοντες


Η ομάδα που ξεκίνησε την πώληση πατάτας μέσω του διαδικτύου, ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο και για το λάδι.Μαζικά είναι τα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο «πείραμα» της πατάτας. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας κινείται πλέον στο ρυθμό των ίδιων των πολιτών, δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της Κώστας Τζομίδης, εξηγώντας ότι ήδη προλειαίνεται το έδαφος προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές....

Όπως εξήγησε, σε έρευνα που διεξήχθη μέσω της ιστοσελίδας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.
Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φασόλια, όπως ανέφερε ο κ. Τζομίδης, η Ομάδα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με παραγωγό των Πρεσπών και δεν αποκλείεται- εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν- τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.
Όπως διευκρίνισε στο ΑΜΠΕ ο κ. Τζομίδης, σε κάθε συμφωνία που συζητείται, προτού κλείσει οριστικά, η ομάδα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι τα προϊόντα που διανέμονται στους καταναλωτές είναι υψηλής ποιότητας. «Κοιτάμε τα πιστοποιητικά των παραγωγών, ενώ, εάν κριθεί αναγκαίο, ιδίως για τη διάθεση ευπαθών προϊόντων, δεν αποκλείεται να καταφύγουμε για αναλύσεις ακόμα και στο Χημείο του Κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το προσεχές Σάββατο 3 Μαρτίου, οπότε και θα παραδοθούν άλλοι 75 τόνοι πατάτας σε 1100 οικογένειες της Κατερίνης και πολίτες γειτονικών Νομών.
Αντίστοιχη δράση οργανώνεται και στη Βέροια, όπου τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας» θα διαθέσουν πατάτες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
Διαβαστε περισσοτερα »

Ωραία κωλοτούμπα η Νανά Μούσχουρη


Η Νάνα Μούσχουρη, που αυτό το διάστημα ετοιμάζεται να ξεκινήσει την επετειακή περιοδεία της με τον τίτλο «50 Jahre Weisse Rosen», βρέθηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Αμβούργο  και δεν δίστασε να αναφερθεί εκ νέου στην Ελλάδα...


Σε μιά συνέντευξη που σε τίποτε δεν θύμιζε τα όσα υποτιμητικά είχε καταμαρτυρήσει στον ελληνικό λαό, η δημοφιλής ερμηνεύτρια αυτή τη φορά κάνοντας στροφή 180 μοιρών, δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι πολύ περήφανη χώρα» και συνέχισε: «Οι Έλληνες δε φοβούνται να εργαστούν και είναι πολύ ειλικρινείς», τονίζοντας πως για την σημερινή κατάσταση ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εμφανίστηκε θυμωμένη με την πολιτική της Ελλάδας «γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο όλα αυτά τα χρόνια από το να ψεύδεται», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση για τα προβλήματα της Ελλάδα: «οι άνθρωποι αξίζουν πραγματικά αυτήν τη λύση».

«Στην Ελλάδα οι άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Έχουν πάρα πολλά προβλήματα και αυτό πραγματικά δεν είναι ευθύνη του λαού. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια» τόνισε η κυρία Μούσχουρη.
Διαβαστε περισσοτερα »

Θα ευνουχίζονται οι παιδόφιλοι στη Ρωσία


Στην Ελλάδα παρ΄ολίγο να τους δώσουμε και επίδομα.Στη Ρωσία όμως...


 ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε πράσινο φως για νόμο που θα επιτρέπει τον χημικό ευνουχισμό των παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι από το δικαστήριο.

Ο νόμος που υπεγράφη σήμερα από τον ρώσο πρόεδρο είχε υιοθετηθεί στις 7 Φεβρουαρίου από την Δούμα (Κάτω Βουλή) και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, την Άνω Βουλή, στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Το 2010 διαπράχθηκαν στη Ρωσία περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.
Διαβαστε περισσοτερα »

Ο ρόλος Αθήνας και CIA στην υπόθεση Οτζαλάν - Αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς παρέδωσε η CIA στη ΜΙΤ τον αρχηγό των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν

Λεπτομέρειες για τη μεταφορά του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα στο νησί φυλακή Ιμραλί αποκαλύπτονται στο βιβλίο "Τελευταίο πραξικόπημα – 28 Φεβρουαρίου" του Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. "Ο Οτζαλάν έμεινε...
13 ημέρες στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα και ό,τι έγινε, έγινε εκεί", αναφέρει ο δημοσιογράφος σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύουν "Τα Νέα".

Στις 4 Φεβρουαρίου του 1999, όπως γράφει ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο προϊστάμενος της CIA στην Άγκυρα ζήτησε συνάντηση με τον αρχηγό της ΜΙΤ Σενγκάλ Ατάσαγουν. Όταν έφτασε, είχε στα χέρια του ένα χαρτί χωρίς υπογραφή και τίτλο.
"Η Ουάσιγκτον πήρε την απόφασή της. Θα σας βοηθήσουμε να συλλάβετε τον Οτζαλάν", είπε, δίνοντας το χαρτί στον Ατάσαγουν. Εκεί έγραφε τι τύπου αεροσκάφος θα ενοικίαζαν μέχρι και τι είδους χειροπέδες θα έπαιρναν οι Τούρκοι.
Από τη στιγμή που ο Οτζαλάν θα έμπαινε στο αεροσκάφος θα λάμβαναν εικόνες με κάμερα, ενώ κατά τη διαδρομή έπρεπε να υπάρχει γιατρός στο αεροσκάφος. Δεν ξέχασαν να δώσουν οδηγίες ούτε για τα φάρμακα που έπρεπε να έχουν στο αεροσκάφος.
Για να προσφέρουν αυτή τη βοήθεια, οι Αμερικανοί έθεταν έναν όρο στο τέλος του χαρτιού. Ο Λευκός Οίκος ζητούσε να μην συμβεί "κανένα" ατύχημα στον Οτζαλάν, να μην εκτελεστεί και να δικαστεί με "δίκαιη δίκη".
"Δέχεστε;", ρώτησε ο προϊστάμενος της CIA τον Ατάσαγουν. Ο επικεφαλής της MIT είπε ότι πρέπει να δει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο. "Θα με περιμένετε;", ρώτησε τον προϊστάμενο της CIA. "Περιμένω", του απάντησε. Ύστερα από δύο ώρες, ο Ατάσαγουν επέστρεψε και έδωσε το χέρι στον προϊστάμενο της CIA.
Το ίδιο βράδυ έγινε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποφασίστηκε να αφήσουν την επιχείρηση στη ΜΙΤ, η οποία θα έπαιρνε τον Οτζαλάν, θα τον πήγαινε στην Τουρκία και θα τον παρέδιδε στον Στρατό.
Στη σύσκεψη εκείνη συζήτησαν και για το μέρος, όπου θα τον φυλάκιζαν. Συμφώνησαν να είναι το νησί Ιμραλί. Στη συνέχεια ενοικιάστηκε αεροσκάφος για 250.000 δολάρια. Εκτός από τους πιλότους θα επιβιβάζονταν και έξι στελέχη της ΜΙΤ, γιατρός, κάποιος που θα γνώριζε ξένες γλώσσες και τρεις σωματοφύλακες.
Το αεροσκάφος της ΜΙΤ έφυγε στις 15 Φεβρουαρίου από την Αττάλεια, προσγειώθηκε στην Ουγκάντα για ανεφοδιασμό και συνέχισε για το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, όπου περίμενε για πέντε ώρες μέχρι οι Αμερικανοί να κινητοποιήσουν τις μυστικές υπηρεσίες της Κένυας. "Η Αθήνα ούτε μπορούσε ούτε ήθελε να αντισταθεί", αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος.
Ο Έλληνας πρεσβευτής είπε στον Οτζαλάν ότι είχε καλά νέα: θα τον μετέφεραν στην Ολλανδία. "Η CIA δεν υπήρχε, δεν φάνηκαν ποτέ. Εκεί γύρω υπήρχαν μόνο Κενυάτες", λέει στο βιβλίο ο τότε υπουργός των Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος.
"Οι Κενυάτες ήρθαν στην πρεσβεία μας λέγοντας: "Υπάρχει αεροσκάφος, πρέπει ο άνθρωπος αυτός να επιβιβαστεί, δεν μπορείτε να τον κρατάτε εδώ". Τον επιβίβασαν μόνο του στο αυτοκίνητο, ο οδηγός ήταν Κενυάτης, που δούλευε για την πρεσβεία. Ακολουθούσαν μέλη της αντιπροσωπείας. Μόλις μπήκαν στον χώρο του αεροδρομίου, το αυτοκίνητο του Οτζαλάν που βρισκόταν μπροστά αποσπάστηκε από την αυτοκινητοπομπή και επιταχύνοντας, χάθηκε από τους υπολοίπους".
Ο Οτζαλάν, σύμφωνα με τον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, περπατούσε προς το αεροσκάφος έχοντας στο ένα χέρι τη βαλίτσα και στο άλλο το κομπολόι χωρίς να υποψιάζεται τίποτα. Είχε την πεποίθηση ότι θα μεταβεί στην Ολλανδία. Μόλις μπήκε έπεσαν τρία άτομα πάνω του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Κατάλαβε τότε ότι η περιπετειώδης διαδρομή του, που είχε αρχίσει από τη Συρία πριν από τέσσερις μήνες, είχε φτάσει στο τέλος της.

news247
Διαβαστε περισσοτερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ



Κύριοι & Κυρίες

Το πρώτο ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ του ΜΑΡΤΙΟΥ μου καταθέσατε τη μισθοδοσία μου ως εκπαιδευτικού Δ/Θμιας Εκπ/σης. Συγκεκριμένα μου καταθέσατε 374 ΕΥΡΩ καταργώντας κάθε είδους επίδομα, μειώνοντας τις βασικές μου απολαβές και προχωρώντας σε συνεχείς παρακρατήσεις αναδρομικών οφειλών.

Είμαι μητέρα ενός βρέφους 19μηνών του οποίου τα έξοδα είναι τεράστια ενώ ο σύζυγο μου παλεύει να

διατηρήσει μια επιχείρηση που καταρρέει απλά για να μην προστεθεί στα....
στατιστικά σας των ανέργων .

Καθημερινά λαμβάνουμε ΧΑΡΑΤΣΙΑ στα οποία ΠΛΕΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ!

 Όχι γιατί δεν θέλουμε αλλά γιατί δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ!

Το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί στα ύψη και εσείς αποφασίζετε για αύξηση των τελών (σε όλους τους τομείς), του ΦΠΑ, του νερού, του φωτός, της συμμετοχής στα φάρμακα, της βενζίνης και … και…και…

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ με καταδικάζετε να ΠΕΙΝΑΩ ΕΓΩ & ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ με το πρόσχημα της σωτηρίας της πατρίδος που εσείς καταστρέψατε. Με καταδικάζετε σε ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
 Με καταδικάζετε ..

ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ μου αφού σε λίγο κάθε μετακίνηση θα είναι απαγορευτική!


ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ / ΑΠΑΙΤΗΣΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ /ΤΕΛΩΝ ΚΛΠ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ & Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΗ!


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ…ΠΕΙΝΑΜΕ ΠΛΕΟΝ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ?


Μη τολμήσει κανείς να πει ότι καλύτερα τα 374 ευρώ από την ανεργία. Εσείς καταδικάσατε 1.000.000 Έλληνες να ψάχνουν τα σκουπίδια για φαγητό & έχετε κάνει τους εράνους & τη φιλανθρωπία (ή ευγενικά αλληλεγγύη) σήμα κατατεθέν των καιρών! Μη τολμήσετε να με φέρετε σε αντιπαράθεση με τους συνανθρώπους μου που εσείς ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΤΕ!


Και εν πάση περιπτώσει αν θέλετε να εξοικονομήσετε και άλλα χρήματα σας έχω προτάσεις:


· * Να κατέβει ο Ο ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΑ 750ΕΥΡΩ ή ΣΤΑ 500 ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ 400ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ! Και αν εσείς μπορέσετε να επιβιώσετε με τόσα χρήματα, χωρίς λιμουζίνες & χωρίς σωματοφύλακες, τότε θα σας συγχαρώ.


*· ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΑΣ όπως απαιτείτε από εμένα να μετακινούμαι με δικές μου βενζίνες/εισιτήρια & όπως απαιτείτε από τους εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν στην επαρχία με δικά τους έξοδα.


Κλείνοντας οφείλω να σας πω ότι θλίβομαι βαθύτατα για την κατάντια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ γιατί έχουμε αξίες απαράμιλλες που δεν ανταποκρίνονται στη δική σας πεποίθηση ότι ο Έλληνας είναι ένας διεφθαρμένος-βολεμένος κοπρίτης.


Θλίβομαι βαθύτατα για την εξαθλίωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ γιατί εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένας περήφανος, όμορφος λαός με τις δικές του ιδιοτροπίες που ζει σε ένα αξιοζήλευτο παράδεισο .


Είμαστε ένας λαός με ιστορία που παρ όλα αυτά έχουμε μάθει να ξεπερνάμε εμπόδια & να παλεύουμε για την εθνικής μας κυριαρχία & την εθνική μας περηφάνια το οποίο μας έχετε κάνει να το ξεχάσουμε γιατί αυτή τη φορά δεν μπορούμε να διακρίνουμε τους «εχθρούς» από τους «φίλους»!

Αναμένω τις διαβεβαιώσεις σας ότι θα με αφήσετε να ζήσω αξιοπρεπώς και ότι θα προστατέψετε την αξιοπρέπεια του παιδιού μου.

Με εκτίμηση .....



ΠΗΓΗ
Το είδαμε εδώ.

Διαβαστε περισσοτερα »

Άγριο χώσιμο από τον Ιερώνυμο στους πολιτικούς,παρουσία της Αννούλας Διαμαντοπούλου


Η πρώτη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: «Πολιτεία και Εκκλησία: Σχέσεις συνεργασίας σε μία εποχή κρίσης» και με τη συμμετοχή ιερέων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων...


 στη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας επ’ ωφελεία του ανθρώπου αλλά και της κοινωνίας εν γένει, "συνεργασία που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για τον τόπο περίοδο" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Οι εταίροι μας", πρόσθεσε, "επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση».

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος, οχήματα όπως η επιτροπή που είχε συσταθεί είναι εξαιρετικά χρήσιμα, υπό την έννοια ότι βοηθούν να επιλύονται τα όποια ζητήματα εν τη γενέσει τους στο πλαίσιο ψύχραιμου και νηφάλιου διαλόγου, ώστε αυτά να μην εξελίσσονται σε κρίσεις.

Τόνισε δε πως στο πλαίσιο του διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας, η Εκκλησία διατηρεί πάντοτε τις κόκκινες γραμμές της.

Ο Μακαριώτατος δήλωσε εξαιρετικά απογοητευμένος από τη συνεργασία του με τα περισσότερα Υπουργεία, κάνοντας λόγο για «απίστευτη γραφειοκρατία, αλλά και ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές».

«Όταν η Εκκλησία επιχειρεί να πραγματοποιήσει και να επεκτείνει το κοινωνικό και το προνοιακό της έργο, πάντα ξαφνικά παρουσιάζονται προσκόμματα πάσης φύσεως» είπε. Και συνέχισε: «Δεν μπορεί για την έκδοση άδειας λειτουργίας ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος να απαιτούνται περισσότερα από τρία χρόνια σε μία μάλιστα περίοδο που η Εκκλησία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναλάβει το έργο της προνοιακής μέριμνας.

"Δεν μπορεί ουσιαστικά η Πολιτεία να της στερεί τη δυνατότητα να επιτελέσει το κοινωνικό της έργο, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που αυτό μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής", τόνισε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή, τέλος, το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ σχετικά με το πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ" ο Μακαριώτατος επισήμανε πως "δεν μπορεί η Εκκλησία να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία σε σχέση με την αξιοποίηση της περιουσίας της με τους χειρότερους δυνατούς όρους, σε αντίθεση με τους επίδοξους γερμανούς επενδυτές". "Φαίνεται πως η Εκκλησία στη χώρα μας, παρά τη μακρόχρονη προσφορά της στον λαό και το έθνος, αντιμετωπίζεται ως οργανισμός βήτα και γάμα κατηγορίας" κατέληξε.

πηγή:amen.gr
Διαβαστε περισσοτερα »

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΕΙ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΥΦΛΟ




112Μουσουλμάνος (λαθρο)μετανάστης σχετικά πρόσφατα μετέφερε τη γυναίκα του σε μαιευτήριο της Πάτρας για να γεννήσει.
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δημόσιο μαιευτήριο ή κάποιο Κέντρο Υγείας της ευρύτερης περιοχής των Πατρών (οι μετανάστες συνηθίζουν και πηγαίνουν σε Κέντρα Υγείας ακόμα και σε Αγροτικά Ιατρεία και δέχονται να ξεγεννήσουν τις γυναίκες τους ακόμα και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων π.χ. οφθαλμίατροι! αρκεί να θεωρηθεί έκτακτο περιστατικό για να μην πληρώσουν τίποτα απολύτως).....
Μόλις έβαλαν τη γυναίκα του στον θάλαμο για να γεννήσει, πρόσεξε ο μουσουλμάνος την εικόνα της Παναγίας στον τοίχο και αμέσως είπε στον υπεύθυνο γιατρό: - Αυτό το κάδρο (εννοούσε το εικόνισμα) κατέβασέ το αμέσως από κει. Δεν θέλω μόλις γεννηθεί το παιδί μου να δει αυτό το πράμα!
Έγινε μια σχετική φασαρία, η γυναίκα αγχώθηκε και για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα, οι υπεύθυνοι δέχθηκαν να κατεβάσουν την εικόνα της Παναγίας (κακώς) με σκοπό να την ανεβάσουν αμέσως μετά.
Ο μουσουλμάνος έμεινε να περιμένει στην αίθουσα αναμονής πότε θα τελειώσει ο τοκετός. Μετά από ώρες βγήκε ο γιατρός και του ανακοίνωσε:
- Η γυναίκα σου γέννησε φυσιολογικά. Εκείνη είναι καλά.
Το παιδί σου όμως γεννήθηκε τυφλό! Όχι μόνο εικόνα της Παναγίας δεν θα δει, αλλά ούτε και τίποτα άλλο στον κόσμο!
(agioritikovima.gr)
Σχόλιο
Μπορεί να λυπόμαστε για το άτυχο μωράκι, αλλά πιστεύουμε ότι έγινε σκεύος εκλογής του Θεού για να μάθουν πολλοί από τους ψευτοχριστιανούς, τυπολάτρες και σκοταδιστές,  ότι η Παναγία μας ζει ανάμεσά μας. Μακάρι το παιδάκι αυτό να δει το φως του Θεού, αφού δεν θα δει το ψεύτικο φως του κόσμου των ονείρων.

Διαβαστε περισσοτερα »

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...




ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤOΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...
ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗN ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ...


Είναι ολοφάνερο πλέον οτι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εντελώς μεταβατική εποχή, που συνάμα είναι και το αδιαμφισβήτητο τέλος της Μεταπολίτευσης. Τώρα πλέον ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, την εποχή του διαδικτύου, της ταχύτατης πληροφορίας και των ευκαιριών που αυτή προσφέρει. Στην Ελλάδα ιδίως, που τα πάντα έχουν έρθει "τούμπα" σε....
κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, το διαδίκτυο είναι πια το μεγάλο επικοινωνιακό μέσο που κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των άλλων συμβατικών ΜΜΕ.

Σε έρευνα που διενήργησε το ιστολόγιό μας στο facebook σχετικά με τη δημοφιλία πολιτικών κομμάτων και βουλευτών, ο Πάννος Καμμένος και οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" έχουν σχεδόν σπάσει κάθε ρεκόρ, αφήνοντας πίσω τους πολλά ...χιλιόμετρα όλους τους παραδοσιακούς πολιτικούς σχηματισμόυς, αλλά και άλλους νεώτερους ή νεοσύστατους επίσης!

Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά:

Λογαριασμός Facebook Πάνος Καμμένος 49.200 φίλοι
-"- -"- ΠΑ.ΣΟ.Κ 37.936 φίλοι
-"- -"- Ν.Δ. 19.410 φίλοι
-"- -"- Κ.Κ.Ε. 5.955 φίλοι
-"- -"- Φώτης Κουβέλης 4.908 φίλοι
-"- -"- ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ 1.180 φίλοι

Ακολουθούν με...οικτρά νούμερα το ΔΗ.ΣΥ με 375 φίλους και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 323 φίλους.

Βεβαίως εδώ, θα παρατηρήσει κάποιος οτι το ΠΑΣΟΚ π.χ. που βρίσκεται αυτον τον καιρό σε κάθετη πτώση, έχει ένα αρκετά μεγάλο ποσο φίλων (38.000 περίπου). αυτό οφείλεται ασφαλώς στο γεγονός οτι ο λογαριασμίος ανοίχτηκε πρίν 2.5 χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε βγεί ήδη νικητής απο 2 εκλογικές αναμετρήσεις με ποσοστά πάνω απο 42% και στο απώγειο της δημοτικότητας του. Οι φίλοι που στο μεταξύ είχαν κάνει like στο λογαριασμό, δεν μπορούν να διαγραφούν και έτσι παραμένουν εικονικά ως φίλοι στον λογαριασμό, ενώ τα ποσοστά του κόμματος σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις δεν ξεπερνούν το 9 με 11%, οπότε μιλάμε για πλασματικότητα στα νούμερα. Ασφαλώς λοιπόν και είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων η στατιστική αυτή μελέτη και πρέπει να ληφθούν υπ όψη ο χρόνος κατα τον οποίο ανοίχτηκε ο λογαριασμός, οι πολιτικές συνθήκες, το πολιτικό βαρόμετρο στα κοινωνικά στρώματα κλπ, όμως σίγουρα δεν μπορεί να παραγκωνιστεί το γεγονός οτι σε ένα σχετικά πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ένας βουλευτής, όπως ο Πάνος Καμμένος, του οποίου ο λογαριασμός έχει σχεδόν την ίδια ηλικία με τους άλλους, να έχει πιάσει αυτά τα αστρονομικά νούμερα που έχουν συνεχώς ανοδικές τάσεις.

Να σημειώσουμε επίσης, οτι μέσα σε αυτό το διήμερο που μεσολάβησε μετά την ανακήρυξη του νέου κόμματος, έχουν δημιουργηθεί άλλες οκτώ σελίδες λογαριασμών των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" σε τοπικό επίπεδο (Α.Ε. Αττικής, Α.Ε. Κρήτης, Α.Ε. Ιωαννίνων, Α.Ε. Λέσβου κ.α.), οι ομάδες ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 1.519 μέλη και σταθερή καθημερινή άνοδο 15-17% και ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - FRIENDS OF PANOS με 4.013 μέλη και σταθερή καθημερινή άνοδο 18-21%, καθώς και νέες άλλες σελίδες οι οποίες σχετίζονται τόσο με το νέο κόμμα, όσο και με τον ίδιο τον Καμμένο, οι οποίες και αυτές αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.

Αξιοσημείωτο είναι δε και το γεγονός οτι η αφίσσα με το λογότυπο του νέου κόμματος και το σλόγκαν "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ" έχει κατέβει 249,871(!) φορές απο διάφορους χρήστες μέσα σε 2 μέρες και σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών-φίλων του κόμματος, έχει αναρτηθεί σε 15.000 περίπου καταστήματα μπροστά στη βιτρίνα τους, σε 6.000 περίπου οχήματα καθώς και έχει κολληθεί σε πολλούς τοίχους σπιτιών και πολυκατοικιών!

VOLCANO

Διαβαστε περισσοτερα »

Στις 4 Μαρτίου η ρώσικες εκλογές θα μπορούσαν να είναι ένα έναυσμα για την εκκίνηση του Ομπάμα για θερμοπυρηνικό πόλεμο.



Οι εκλογές στη Ρωσία 4 του Μάρτη θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν το έναυσμα για τη βρετανική μαριονέτα Ομπάμα να ξεκινήσει θερμοπυρηνικό πόλεμο.
Παρά τις προσπάθειες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για να φέρει «αλλαγή καθεστώτος» στη....
Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει ισχυρός, και έχει αντισταθεί σε όλες τις προσπάθειες τους για να τον αναγκάσουν να πάει πάσο.
Ακόμα και η τελευταία τους λύση η δολοφονία του απέτυχε παταγωδώς.   





Διαβαστε περισσοτερα »

«Ελλάδα και βλακείες... Ο Παπανδρέου είναι τελειωμένος»


http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/10/72669-george-papandreou-europea-007-300x225.jpg
Τι έλεγε η "σκιώδη CIA"

Βέβαιη για τη συντριβή του Γιώργου Παπανδρέου λόγω της απόφασής του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εμφανιζόταν η ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor, θεωρώντας μάλιστα ότι η πτώση του θα ήταν απλώς ζήτημα ημερών...



Σύμφωνα με απόρρητη ηλεκτρονική αλληλογραφία, που αποκαλύπτουν τα Wikileaks και δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», όταν στις 31 Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει σε δημοψήφισμα την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, ουσιαστικά υπέγραφε το πολιτικό του τέλος. Οι αναλυτές της «σκιώδους CIA» εκτιμούσαν ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν θα άντεχε την πολιτική πίεση για να προχωρήσει στο δημοψήφισμα μέσα στο 2011, και αντίθετα θεωρούσαν αναπόφευκτο το να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Με αρκετή ειρωνία, οι αναλυτές της Stratfor μιλούσαν για «συναρπαστικές» εξελίξεις ενώ ένας από αυτούς σε μήνυμα του έγραφε ότι «όλ’ αυτά είναι τρελά», αν και επισήμανε ότι με την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου «η πρωτοβουλία των αποφάσεων πέρασε στην Αθήνα προσωρινά ή για τα καλά».

Πάντως ακόμα και οι έμπειροι αναλυτές αδυνατούσαν να εξηγήσουν τη πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα. «Δεν μπορώ να βρω εξήγηση. Δεν το είπε καν στον υπουργό Οικονομικών», γράφει ένας άλλος αναλυτής, τονίζοντας όμως ότι δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα μέχρι να γίνει γνωστό το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, από την πρώτη σχεδόν στιγμή, η Stratfor εμφανίζεται πεπεισμένη ότι το δημοψήφισμα θα αποτύχει, και μάλιστα προεξοφλούσε ότι θα οδηγήσει στην έξοδο μας από το ευρώ. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει μερικούς μήνες για να φτιάξει ένα σενάριο ημέρας της κρίσης του τι θα σημαίνει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», έγραφε ένας αναλυτής που σημείωνε ότι το δημοψήφισμα είναι απίθανο να περάσει και η Ελλάδα «βρίσκεται στο όριο του να ψηφίσει την έξοδό της από το ευρώ».

Και όταν μερικές μέρες μετά έγινε σαφές ότι το ερώτημα δεν θα ήταν για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ, οι αναλυτές της Stratfor «το'ριξαν» απροκάλυπτα στην ειρωνία. «Ελλάδα και βλακείες» (Greece and shit) ήταν ο τίτλος ενός χαρακτηριστικού μηνύματος αναλυτή. Παράλληλα, κατέγραφαν εξονυχιστικά τις κινήσεις και τις δηλώσεις του Παπανδρέου, του Βενιζέλου αλλά και όσα δραματικά γίνονται στη Βουλή.

Και το μήνυμα του ιδρυτή της Stratfor, Τζορτζ Φριντμαν, προς έναν αναλυτή του δικτύου του, είναι προφητικό για τις εξελίξεις και το μέλλον της κυβέρνησης και του ίδιου του Παπανδρέου:

«Το θέμα δεν είναι αν είναι καλή ιδέα ή όχι. Το θέμα είναι αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει αν συνθηκολογήσει με την ΕΕ για το δημοψήφισμα. Οταν το κόστος την πλήξει στο εσωτερικό και δεν υπάρξουν ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα, η κοινωνία θα μπορούσε να καταστρέψει την πολιτική ελίτ και να κάνει την Ελλάδα ακυβέρνητη... Ο Παπανδρέου ψάχνει απεγνωσμένα έναν τρόπο να κάνει την κοινή γνώμη να τα χωνέψει χωρίς αναστολή της βοήθειας από την ΕΕ. Είναι σε τρομερό σημείο και δεν βλέπω έξοδο γι’αυτόν. Θα συντριβεί ερήμην του ή από μια οργισμένη κοινωνία σε λίγες εβδομάδες».

Μαζί του συμφωνεί και άλλος αναλυτής της εταιρείας: «Οι Ελληνες ξέρουν ότι είναι άρρωστοι, αλλά δεν θέλουν το φάρμακο και κανένας δεν θέλει να είναι αυτός που θα το αρνηθεί», σημειώνει καταλήγοντας με τη διαπίστωση ότι «ο Παπανδρέου είναι ούτως ή άλλως τελειωμένος».
Διαβαστε περισσοτερα »

Δεν έπαιρναν τα λεφτά του Πούτιν, για να μας σύρουν στο ΔΝΤ!!!



Το ΠΑΣΟΚ έριξε τις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας σε χειρότερο επίπεδο ακόμα και από την εποχή του ψυχρού πολέμου!

ΙΔΟΥ λοιπόν πώς “δένουν” οι αποκαλύψεις που έκανε το βράδυ της Παρασκευής στο “Λαβύρινθο” της ΕΡΤ3 και στον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη ο Βουλευτής Ευβοίας και ...τομεάρχης Μέσων Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας ο Σίμος Κεδίκογλου, με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” , πως, “Μας έστελναν στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009!”.
Ο κ. Κεδίκογλου αποκάλυψε για πρώτη φορά…
στο “Λαβύρινθο” πως το Φεβρουάριο του 2010 ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν στην συνάντησή του στη Μόσχα με το Γιώργο Παπανδρέου ήταν έτοιμος να παράσχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ της τάξης των 26 δισ. ευρώ, αλλά ο κ. Παπανδρέου στην δεκαπεντάλεπτη κατά μόνας συνάντησή τους του μιλούσε για την πράσινη ανάπτυξη!! Δείτε το βίντεο:   

 

 

Διαβαστε περισσοτερα »

Γέροντας Παϊσιος: «ἀδελφοί, μᾶς ἐξαπατοῦν μέ τερατώδη ψέματα. Δέν πρόκειται, μέ ὅσα αὐστηρά οἰκονομικά μέτρα κι ἄν λάβουν, νά ξεχρεώσουν»

Ἐπέβαλαν στήν χώρα μας ἕνα πολύ μεγάλο ἐξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο ποῦ, ὄχι μόνον νά μήν μποροῦμε νά τό ξεχρεώσουμε, ἀλλά οὔτε τούς τόκους αὐτοῦ του δανείου νά μήν προλαβαίνουμε. Μέ αὐτό καταφέρνουν μέ εὔλογη δικαιολογία νά ἐπιβάλουν στό λαό ἕνα οἰκονομικό πρόγραμμα ἐξόντωσης ἐως ἐσχάτων. Θά ἐπιβάλλουν συνεχῶς νέα οἰκονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ἀσήκωτους και ...παρά πολλά ἀλλά μέτρα, ἔτσι ὥστε νά κάνουν τό λαό να ἀγανακτήσει. Καί τί θά πετύχουν μέ αὐτό; Ἀκοῦστε. Ὁ λαός καταπιεζόμενος ἀπό τά δυσβαστακτα οἰκονομικά  μέτρα θά ζητάει κάποια στιγμή νά ξανασάνει, ἀλλά αὐτή τή στιγμη δέν πρόκειται νά τοῦ τή χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον ἕως ὅτου σκύψει τό κεφάλι τοῦ ἐντελῶς στό ἔδαφος, δηλώνοντας τέλεια ὑποταγή στό καινουργιό τους σύστημα.  Θά λένε, ἔχετε δίκιο ποῦ διαμαρτύρεσθε, ὅμως ἔχετε μεγάλο ἐξωτερικό χρέος καί αὐτοί πού ἔχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν, γιά νά μή σας επιβαλουμε ἄδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει νά ἀποδεχθεῖτε τό τέλειο σύστημα ηλεκτρονικου οἰκονομικοῦ ἐλέγχου. Ἔτσι ὥστε νά βλέπουμε ποιοί εἶναι οἱ νομοταγεῖς πολίτες καί ποιοί  φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θά παρέχουν μέσω τουηλεκτρονικου οἰκονομικοῦ συστήματος πολλές διευκολύνσεις καί προτεραιότητες, μέ τίς ὁποῖες θά ξεγελοῦν τόν κόσμο ὅτι θά ἀνακουφιστεῖ λίγο οἰκονομικά. (…)
Ἀδελφοί μας ἐξαπατοῦν μέ τερατώδη ψέματα. Δέν πρόκειται μέ ὅσα αὐστηρά οἰκονομικά μέτρα κι ἄν λάβουν νά ξεχρεώσουν τό χρέος μᾶς αὐτό, γιατί δέν...

 ἐξυπηρετεῖ τούς σκοπούς τους ἡ ὕπαρξη μιᾶς εὔρωστης, οἰκονομικά, Ἑλλάδας (.…) Ἔτσι καταφέρνουν νά μᾶς φέρνουν στό δίλημμα καί νά ἀναγκάζουν τούς πολιτικούς μας νά μᾶς λένε: ὑποφέρουμε ὅλα αὐτά, γιατί δέν συμμορφωνόμαστε μέ τίς ὑποδείξεις τῶν ἑταίρων μας, ἡ λύση εἶναι μία: νά καταργηθοῦν τά σύνορά μας …

Ἀπό τό βιβλίο "Σκεῦος Ἐκλογῆς" σέλ. 420-422

Διαβαστε περισσοτερα »

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ – Σχέσεις Μαρτύρων του Ιεχωβά και Μασονίας



Το παρακάτω είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Φριτζ Σπρινκμάιερ (Fritz Springmeier) «Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ – Σχέσεις Μαρτύρων του Ιεχωβά και Μασονίας», εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ (ο αγγλικός τίτλος είναι ‘The Watchtower and the Masons’). Ο Fritz Springmeier (γεννημένος το 1955) είναι Αμερικάνος συγγραφέας αρκετών αποκαλυπτικών βιβλίων που θεωρούνται ότι κινούνται στον χώρο της ...«συνομωσίας». Στο βιβλίο του περιγράφει τη σχέση του Καρόλου Τέηζ Ρώσσελ (ήΡάσσελ), (Charles Taze Russell) (1852 – 1916), γνωστούκαι ως πάστορα Ρώσσελιδρυτή της οργάνωσης τωνΜαρτύρων του Ιεχωβά με τον ελευθεροτεκτονισμό.
Θυμάμαι την πρώτη φορά που παρατήρησα ένα βιβλίο του ιδρυτή της αίρεσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Είχε τον τίτλο “Μελέτες επί Των Γραφών” σ’ ένα εξώφυλλο κόκκινο-καφέ και ένα περίεργο σχέδιο ενός ηλιακού δίσκου με φίδια. Στο αντίτυπό μου το αριστερό φίδι είχε μια μικρή χρυσή γλώσσα που έβγαινε από το στόμα του. Το καινούριο αυτό περίεργο σύμβολο με έφερε σε σύγχυση. Αναρωτιόμουν το συμβολικό του μήνυμα. Το βιβλίο όμως του Ράσσελ δεν μου προσέφερε κανένα στοιχείο για να κατανοήσω το νόημα του σχεδίου στο εξώφυλλο. Προφανώς το νόημα ήταν γνωστό σ’ αυτούς που “γνωρίζουν” και όχι στον τυχαίο αναγνώστη.
Οι επτά τόμοι του βιβλίου του Charles Taze Russell είχαν αυτό το περίεργο φτερωτό ηλιακό δίσκο (ο έβδομος τόμος που ήταν δεμένος όπως και οι υπόλοιποι, είχε γραφεί από τον Clayton J. Woodworth και τον George Fisher).
Το ίδιο έμβλημα σε θεοσοφικό βιβλίο και Μασονικό βιβλίο που αποκαλύπτει την μασονική χρήση του φτερωτού δίσκου
Στις 15 Ιουνίου 1895 στο περιοδικό “Η Σκοπιά της Σιών” (σήμερα απλά ονομάζεται “Η Σκοπιά”). Ο Ράσσελ απαντά σε μία επιστολή ενός αναγνώστη που ρωτά για τις μυστικές εταιρίες.
Η απάντηση του Ράσσελ έχει ως εξής:
“Κατά την κρίση μου η πλειονότης των “μυστικών εταιριών” είναι απλά φιλανθρωπικές και δεν έχουν μυστικά σχέδια που είναι ανταγωνιστικά προς το γενικό δημόσιο καλό. Οι μυστικές τελετές και τελετουργίες είναι απλά “παιχνίδια των αγοριών” που απασχολούν το χρόνο και την προσοχή ατόμων που δεν έχουν υψηλότερους στόχους από αυτούς που αφορούν την παρούσα ζωή”.
Ο Ράσσελ αναφέρεται σε δυο μυστικές εταιρίες στην απάντησή του που εκδόθηκε σ’ ένα άρθρο στις 15 Ιουνίου 1895. Απαντά πως αρκετές Ρωμαιοκαθολικές Εταιρίες έχουν δόλια σχέδια και σημειώνει πως οι Ελευθεροτέκτονες “βλασφημούν” τη λατρεία.
Γράφει “Σημειώνουμε επίσης πως το Τάγμα των Ελευθεροτεκτόνων κρινόμενο από το παρελθόν του έχει κάποιο μυστικό στόχο ή σχέδιο, κάτι περισσότερο από την αδελφοσύνη και την οικονομική βοήθεια σε καιρούς ασθένειας ή θανάτου. Απ’ όσο μπορούμε να κρίνουμε υπάρχει ένας αριθμός βλασφημίας της λατρείας ή παντομίμας που συνδυάζεται με τις τελετές του τάγματος αυτού και κάποιων άλλων, τις οποίες τα μέλη δεν κατανοούν που σε πολλές όμως περιπτώσεις υπηρετούν στην ικανοποίηση της επιθυμίας για λατρεία και έτσι εμποδίζει την αναζήτηση της λατρείας του θεού σε πνεύμα και αλήθεια μέσω του Ιησού Χριστού του μόνου ενδιάμεσου και μεγάλου διδασκάλου”.
Η απάντηση του Ράσσελ είναι σημαντική. Από αυτήν συμπεραίνουμε πως: α) Ο Ράσσελ δεν αντιτίθεται στις μυστικές εταιρίες, παρά μόνο για το λόγο πως του αποσπούν χρόνο από την αποστολή του που έχει στόχο της να εμπνεύσει τον κόσμο. β) Ο Ράσσελ έχει μια πιο εσωτερική γνώση για τους Μασόνους. Γνωρίζει πώς αισθάνονται τα μέλη τους και πώς οι ανώτεροι βαθμοί προωθούν τη βλάσφημη λατρεία.
Οι ομιλίες του Ράσσελ δείχνουν μια εκπληκτικά εσωτερική γνώση της Μασονίας. Στην ομιλία του “Η επιθυμία όλων των Εθνών” που πραγματοποιήθηκε ενώπιον τρισήμισυ χιλιάδων ανθρώπων ο Ράσσελ λέει: “Ο Μεγάλος Μεσσίας.. .ο επί μακρόν αναμενόμενος…για τριάντα πέντε αιώνες σι Εβραίοι περίμεναν… οι Ελευθεροτέκτονες περίμεναν 2.500 χρόνια το ίδιο λαμπρό πρόσωπο όπως είναι ο Χιράμ Αμπίφ, ο Μεγάλος Διδάσκαλος Μασόνος, του οποίου ο θάνατος, η δόξα και η μελλοντική εμφάνιση βρίσκεται διαρκώς μπροστά τους με τα γράμματα στις κατακλείδες των αψίδων. Ισχυρίζονται πως πέθανε με βίαιο θάνατο εξ’ αιτίας της υποταγής του στα ιερά μυστικά που ενσωματώθηκαν στο Ναό του Σολομώντος. Ισχυρίζονται πως πρέπει να εμφανιστεί ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί ο μεγάλος Ναός για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η μεγάλη του υπηρεσία στο Ισραήλ και σε όλους τους ανθρώπους. Ισχυρίζονται πως η παρουσία του αναμένεται σύντομα”. “Οι Ελευθεροτέκτονες περιμένουν επίσης το ίδιο λαμπρό άτομο στην παράδοσή τους που το ταυτίζουν με τον Χιράμ Αμπίφ, τον Μεγάλο Διδάσκαλο Μασόνο. Ο ίδιος μεγάλος μεσσίας ο Αρχάγγελος Μιχαήλ όπως και ο Μελχισεδέκ, που ήταν ιερέας και βασιλέας, ταυτίζεται με τον “Άνθρωπο Ιησού Χριστό”.
Κάποιες λέξεις για τον Χιράμ Αμπίφ όπως και κάποιοι ισχυρισμοί του Ράσσελ είναι σωστοί. Ο Κλωντ Μακ Κλουνγκ, ένας πρώην υψηλόβαθμος Μασόνος στο βιβλίο του “Γιατί εγκατέλειψα τη Μασονία” αποδεικνύει πως ο Χιράμ Αμπίφ είναι ο Θεός – Ήλιος – Κρόνος – Βάαλ. Οι Χριστιανικές Γραφές καταδικάζουν κάθε λατρεία του Ήλιου. Ο Ήλιος ήταν ένα δημοφιλές σύμβολο και για τον Ράσσελ. Ανέφερε μάλιστα πως ο αναστηθείς Χριστός βρισκόταν στο κέντρο του Ήλιου (WTR5135).
Φαίνεται πως ο Ράσσελ δεικνύει πως οι Μασόνοι πιστεύουν πως ο Χιράμ Αμπίφ είναι Μεσσίας. Η αλήθεια είναι πως εδώ υπάρχουν περισσότερα απ’ όσα φαίνονται με την πρώτη ματιά. Ο Ράσσελ ξεκάθαρα θεωρεί τον Χιράμ Αμπίφ ως “το ίδιο άτομο” με τον Μεσσία των χριστιανών. Ενώ είναι αλήθεια πως οι Εβραίοι περιμένουν τον Μεσσία και οι Μουσουλμάνοι περιμένουν την επιστροφή του δικού τους Μεσσία, ο Χιράμ Αμπίφ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Ο Πήρσον στο “Παραδόσεις του Ελευθεροτεκτονισμού” στη σελ. 159γράφει: “Ο μύθος και οι παραδόσεις για τον Χιράμ Αμπίφ είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Ελευθεροτεκτονισμό και τα Αρχαία Μυστήρια”. Στη σελ. 240 διαβάζουμε:
“Αναγνωρίζουμε στον Χιράμ Αμπίφ τον Όσιρι των Αιγυπτίων…”.
Στο βιβλίο του Σικλ “Ο Στρατηγός Άϊμαν Ρέζον και ο οδηγός των Ελευθεροτεκτόνων” στη σελ. 236 λέει: “Ο Όσιρις και ο αρχιτέκτονας από την Τύρο, Χιράμ Αμπίφ είναι ένα και το αυτό”. (Ο Όσιρις είναι ο θεός των Αιγυπτίων που μοιάζει με το Χριστό. Ένας θεός μαρτύρησε και ανεστήθη).
Ο Ράσσελ συνεχίζει να τραβά μια παράλληλη γραμμή μεταξύ του Χιράμ Αμπίφ και του Χριστού ισχυριζόμενος πως σύμφωνα με τους Μασόνους ο Χιράμ Αμπίφ μαρτύρησε χτίζοντας το ναό του Σολομώντος. «Οι χριστιανοί πίστευαν επίσης σ’ έναν μεγάλο κατασκευαστή ναού που πέθανε εξ’ αιτίας της πίστης του στα θεϊκά σχέδια για έναν πνευματικό ναό, την εκκλησία των εκλεκτών….».
Η Μεγάλη Πυραμίδα (στην φωτογραφία: μασονικό μνημείο – πυραμίδα στο Ισραήλ)Η Μεγάλη Πυραμίδα και τα κρυμμένα της μηνύματα απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό τον Ράσσελ. Πίστευε ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας χτίστηκε με «θεϊκή κατεύθυνση», με σκοπό να γίνει κατανοητή στη σύγχρονη εποχή. Υιοθέτησε και χρησιμοποίησε την σχετική έκφραση «Γραφή εν λίθοις».
Είναι γεγονός πως και ο ίδιος θάφτηκε κάτω από μια πυραμίδα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο τάφος του Ρώσσελ είναι σε Μασονικό κοιμητήριο στην Πενσυλβανία και δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα μεγάλο ίδρυμά τους.
Στον Γ’ τόμο των “Μελετών επί τας Γραφάς”, αφιερώνονται οι σελίδες 313-369 για να πληροφορηθούν οι αναγνώστες τα σημαντικά μηνύματα της Πυραμίδας για τον κόσμο. Ο Ράσσελ σκέπτεται πως η τελειότητά της αποδεικνύει πως ένας Μεγάλος Αρχιτέκτονας (Θεός) καθοδήγησε την κατασκευή της (σελ. 318). Ο Μόρτον Έντγκαρ, ένας Διεθνής Σπουδαστής της Βίβλου αναφέρει πως ο Πέτρι είπε: “Από διάφορες ενδείξεις φαίνεται πως οι τέκτονες σχεδίασαν…” (σελ. 54). Στη σελ. 11 “η Πυραμίδα είναι μία Βίβλος θείας καταγωγής που ανηγέρθη με σκοπό την διδασκαλία της σημαντικής αλήθειας της άπειρης σοφίας και γνώσης του Θεού”.
Στη σελ. 12 ο Σεμ ή ο Μελχισεδεκ έκτισαν τη Μεγάλη Πυραμίδα. Κατά την διάρκεια της ζωής του Ράσσελ εδίδοντο στους Βιβλικούς Σπουδαστές σχέδια πυραμίδων διαφόρων ειδών.
Όσον αφορά τη Μεγάλη Πυραμίδα, το μασονικό βιβλίο “Σημεία και Σύμβολα του Πρωταρχικού Ανθρώπου” εξηγεί: “Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκύζας ήταν ο πρώτος και παραμένει ο μεγαλύτερος Μασονικός Ναός του κόσμου που είναι ανοιχτός σε όλους τους Μασόνους που μπορούν να διαβάσουν συμβολικά ό,τι γράφτηκε στην εποχή του λίθου. Διδάσκουν πως όλοι οι δίκαιοι, σωστοί και αληθινοί Μασόνοι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν και πως ο Μεγάλος Διδάσκαλος αναμένει έτοιμος να δεχθεί με χαρά τις ψυχές αυτών που δεν απέτυχαν την ώρα της δοκιμασίας». (Για την Πυραμίδα βλέπε κι ΕΔΩ)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Διαβαστε περισσοτερα »

Ανοιχτή επιστολή σε γονείς: "δεν αγαπάμε αληθινά τα παιδιά μας"

Φίλοι γονείς δεν αγαπάμε αληθινά τα παιδιά μας, ναι, ναι… έτσι νομίζω.

Σας ξενίζει να ακούτε κάτι τέτοιο?
Πιστεύετε ότι δεν σας αφορά?...

Για ρίξτε μια ματιά στον κόσμο γύρω σας, στον κόσμο που τα έχετε φέρει…
Τι γεύση παίρνετε? Πως σας φαίνεται?
Πικρός, σκληρός και άδικος?
Χμ, θα έλεγα πως είστε αρκετά επιεικείς για μια πρώτη βιαστική ματιά.
Για ξανακοιτάξτε σας παρακαλώ λίγο πιο προσεκτικά, λίγο βαθύτερα…

Λοιπόν?
Ας είμαστε θα έλεγα ειλικρινείς αδέρφια, δεν αγαπάμε αληθινά τα παιδιά μας γιατί……

……αν τα αγαπούσαμε ο κόσμος δεν θαχε τούτη την αποτρόπαιη και άδικη μορφή, δεν θα υπήρχε πόλεμος σε καμιά γειτονιά του κόσμου, για κανένα απολύτως λόγο,
οι άνθρωποι δεν θα σκότωναν, δεν θα βασάνιζαν, δεν θα εξευτέλιζαν ο ένας τον άλλο με τέτοια αγριότητα…

αν τα αγαπούσαμε αληθινά δεν θα συντηρούσαμε τόσα πολλά χρόνια ένα τόσο απάνθρωπο και απαράδεκτο σύστημα αξιών, δεν θα επιτρέπαμε να κυβερνάνε τον κόσμο μας και να μας οδηγούν στην καταστροφή εμάς, τα παιδιά μας κι ότι όμορφο στον κόσμο αυτό υπάρχει, μια χούφτα επικίνδυνα διεστραμμένων, φιλόδοξων, ματαιόδοξων και άχρηστων ηλιθίων…
…πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοεπενδυτές, μεγαλοεπιχειρηματίες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να παίζουν με αριθμούς και έννοιες που καμία σχέση με την αληθινή ζωή δεν έχουν. Που απλά έχουν αντικαταστήσει την αξία της ζωής με την αξία των χαρτονομισμάτων για το δικό τους «στενό» όφελος.
Δυστυχείς και ανάξιοι μέσα στη λογιστική τους οπτική για τον κόσμο.

Αλήθεια, πως νοιώθετε, τι αισθάνεστε κοιτώντας αυτές τις τόσο συνηθισμένες εικόνες γυμνών, πεινασμένων και άρρωστων παιδιών του τρίτου κόσμου, φτωχών παιδιών των πολέμων?
Λυπάστε και κάπως αγαλλιάζει η ψυχή σας επειδή ίσως σας φαίνονται τόσο μακρινές τούτες οι εικόνες και δεν αφορούν τα δικά σας παιδιά?
Δεν είναι δικά μας παιδιά και τούτα τα δύσμοιρα??
Γίνεται να είσαι γονιός και άλλα να νοιώθεις για τα δικά σου γεννήματα και άλλα για κάποιου άλλου γονιού που έτυχε να βρίσκεται σε κάποια άλλη γωνιά τούτης της γης??
Δεν είναι όλου του κόσμου τα παιδιά παιδιά μας?
Αλλιώτικες ανάγκες έχουνε τα δικά μας από εκείνα??
Υπάρχει κάποια διαφορά αν είναι μαύρα, κόκκινα ή άσπρα???

Αν τα αγαπούσαμε αληθινά αδέρφια θα τον είχαμε αλλάξει τον κόσμο, δεν θα αναρωτιόμασταν «εγώ μωρέ θα σώσω τον κόσμο»
Θα τον σώζαμε!!!

Θα καταλαβαίναμε την ευθύνη μας για ότι συμβαίνει κι ας μην μας τόμαθαν ποτέ οι παλιότεροι.
Αυτή η ανακάλυψη θάτανε η δική μας επανάσταση, η προσφορά μας στη νέα γενιά, θα άλλαζε το DNA για τις επόμενες γενιές, μην το γελάτε…

Ο κόσμος είναι ό,τι εμείς είμαστε, κι αν ο κόσμος είναι άσχημος είναι γιατί εμείς είμαστε έτσι.

Εμείς οι γονείς έχουμε τεράστια ευθύνη για την πορεία του κόσμου μας.
Μεγαλώνουμε και εκπαιδεύουμε το νέο αίμα της κοινωνίας, αγνά και καλοπροαίρετα πλάσματα όταν έρχονται στον κόσμο αυτό, είναι γεμάτα ζωντάνια, φρεσκάδα και χαμόγελα.

Αν το είχαμε καταλάβει αυτό θα σηκωνόμασταν από τους καναπέδες, απ όπου παθητικά και με τα σνακ στο χέρι, κοιτούσαμε τον κόσμο να πορεύεται μέσα από οθόνες,
θα σηκωνόμασταν όχι για να βγούμε στους δρόμους με τα ένστικτα και τα σύμβολα που μας χωρίζουν, μα με το νου, με το νου αυτού που ξέρει, αυτού που δεν ζητάει από κανέναν άλλο…
θ' απλώναμε το χέρι στο διπλανό, δεν θα το δαγκώναμε, θ' αγκαλιαζόμασταν, δεν θα σπρωχνόμασταν…
Καταλαβαίνετε τι λέω?
Θα βλέπαμε τα απαράδεκτα σαν απαράδεκτα και θα τα αλλάζαμε, το άδικο σαν άδικο και θα το αλλάζαμε, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή…

Αντί να τα αλλάξουμε όλα τούτα όμως, εμείς συνεχίσαμε ό,τι από τους παλιότερους βρήκαμε, φροντίσαμε να συντηρήσουμε όλες τις αξίες της ζούγκλας που μας έμαθαν και όλους τους ανόητους μεταξύ μας διαχωρισμούς, εγώ θέλω αυτό, εσύ θέλεις εκείνο, εγώ πιστεύω αυτό, εσύ πιστεύεις το άλλο, εγώ κίτρινος, εσύ πορτοκαλής, εγώ χριστό, εσύ αλλάχ και πάει λέγοντας…

Δεν το κάναμε αδέρφια, δεν τα αλλάξαμε… και δεν το κάναμε γιατί παραμυθιαστήκαμε μια χαρά από τους τεχνίτες του είδους, πιστέψαμε σε ιδέες, οράματα, λόγια του αέρα και συντελέσαμε κι εμείς στο να είναι έτσι ο κόσμος σήμερα…
αρκεστήκαμε στα ψίχουλα γιατί δε μάθαμε να ζητάμε πολλά απ τη ζωή, από μας τους ίδιους, το ανάστημά μας ήτανε πολύ χαμηλό λες και είχαμε υψοφοβία…
…δεν το κάναμε γιατί κάπου εκεί, σε κάποια γωνιά αυτού του σάπιου συστήματος βολέψαμε κι εμείς τους δικούς μας φόβους, τις δικές μας επιθυμίες, τη δική μας ματαιότητα, αναβάλλοντας διαρκώς την επόμενη την αλλαγή…
Αρκεστήκαμε στο να προσπαθούμε να μαζέψουμε τα ένσημά μας, με κάθε τρόπο…
…κρύψαμε κάτω απ το χαλί την ασχήμια και το ψέμα μας.

«αν θες να καταστρέψεις μια αλήθεια κάνε την ιδέα και προσπάθησε να τη φτάσεις»
Εκεί την πατήσαμε φιλαράκια, κάναμε τις αλήθειες ιδέες και σκαλώσαμε στις φάκες.
Η αλήθεια όμως να την ανακαλύψεις χρειάζεται μονάχα, άμεσα, με καθαρή ματιά, τίποτες άλλο, είναι αυτονόητη, δεν κατασκευάζεται, το ψέμα μοναχά κατασκευάζεται.

Δεν τα αγαπάμε αληθινά τα παιδιά μας.
Δεν είναι κόσμος αυτός που τα φέραμε να δούνε.
Κι αν αντέχετε να πάτε ακόμα πιο βαθειά η αλήθεια είναι ότι δεν μάθαμε να αγαπάμε πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό.
Για να δώσεις αγάπη χρειάζεται πρώτα να την κατέχεις, να ζεις μέσα σ αυτή την ενέργεια.
Αν αυτό συνέβαινε, εύκολα και αυτονόητα η αγάπη θα πέρναγε και στα παιδιά μας, δεν θα πέρναγαν όλες οι φοβίες μας.
Γιατί αυτές μεταφέρουμε στα παιδιά μας, τις φοβίες μας και τις αξίες που πηγάζουνε απ αυτές.
Τούτος ο κόσμος είναι αποτέλεσμα του φόβου και της άγνοιάς μας ότι μπορούν τα πράγματα να μην είναι τόσο άσχημα όσο σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ…

θυμάστε όταν τα βγάζαμε βόλτα στα πάρκα και τις παιδικές χαρές όταν ήτανε μικρά-μικρά μωράκια?
Που τους δίναμε απεριόριστη αγάπη, φροντίδα και ασφάλεια?
Γιατί κράτησε τόσο λίγο?
Γιατί η ζωή τους από κείνη τη στιγμή και μετά είναι γεμάτη ανασφάλεια, καθωσπρεπισμό, υπακοή, φόβο και ασχήμια?

Τα παιδιά μας κινούνται μέσα σ αυτό τον κόσμο σαν τα τυφλά κουτάβια, παραπατάνε σε μια κοινωνία που δεν τους προσφέρει τίποτε απολύτως εκτός από την ασχήμια της.

Δεν έχουνε ιδέα ποιοι είναι, που βρίσκονται, που πάνε… απλά παραπατάνε, σκουντουφλάνε, πέφτουνε και ξανασηκώνονται…

Εξαγοράζουμε την άγνοια μέσα στην οποία τα καταδικάσαμε δίνοντάς τους άχρηστα τις περισσότερες φορές υλικά αγαθά, παθητικές παροχές που τα αποβλακώνουνε και στόχους χωρίς κανένα αντίκρισμα…
Μισόγυμνες δυστυχισμένες σταρ και ελαφρόμυαλοι γόηδες είναι τα πρότυπά τους.
Αυτά βλέπουνε όπου κοιτάξουν.
Δεν είναι μήτε ποιητές, μήτε επιστήμονες, μήτε μπροστάρηδες των τεχνών.

Κολυμπούν σε κόσμους πρόσκαιρης ευχαρίστησης τα Σαββατόβραδα χωρίς να έχουνε ιδέα τι τα περιμένει αύριο που θα θελήσουν ν ανοίξουν τα φτερά.
Τα φτερά? Ποια φτερά άραγε?
Ποιος τους είπε ποτέ, ποιός τους έδειξε ότι έχουνε φτερά?
Ποιος τους άφησε να ανακαλύψουν τι ομορφιές, τι ικανότητες κουβαλάνε?
Το εκπαιδευτικό μας σύστημα?
Ένα σύστημα που φροντίζει να καταστρέφει δραστήρια και διψασμένα παιδιά κάνοντάς τα νωχελικά και αντιδραστικά??
Νωχελικοί, συνήθως, καθηγητές και δάσκαλοι του μεροκάματου που τα φοβίζουν αντί να τα ενθαρρύνουν, που τα παραγεμίζουν άχρηστη παραποιημένη γνώση με στόχο τον καλό βαθμό??
Τα στέλνουμε στα σχολεία για «να γίνουν κάτι»…???
Δηλαδή είναι ένα τίποτα τα παιδιά μας και τα στέλνουμε εκεί να γίνουν «κάτι»??
Τι πραγματικά θέλουμε?
Να έχουν ή να είναι?
Μήπως κι εμείς τα ετοιμάζουμε, τα προτρέπουμε να συνεχίσουν τον ίδιο ανόητο φαύλο κύκλο?

Τι κάνουμε για όλα αυτά φίλοι γονείς?
Ξυπνάμε και κοιμόμαστε ήσυχοι?
Φοβάμαι πως το αύριο είναι τώρα.

Συνεχίζω λοιπόν να λέω πως δεν τα αγαπάμε τα παιδιά μας αληθινά…
Πρέπει να αποφασίσουμε αν τα θέλουμε πιθηκάκια που μιμούνται ή ελεύθερα και συμβιωτικά πλάσματα σ ένα κόσμο όμορφο, βιώσιμο, ασφαλή και αυτάρκη, μακριά από κάθε κοινωνική αρρώστια του παρελθόντος.
Την επιλογή την κάνουμε σήμερα, τούτη τη μοναδική στιγμή…
…το καράβι πάει ολοταχώς για το παγόβουνο… πάψε λοιπόν να κοιτάς με απορία αδερφέ… άρπαξε το τιμόνι…
κι αν κουραστείς θα είμαι δίπλα.


Tasos Petridis
πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »

Η Ρωσία εκσυγχρόνισε μονάδα ραδιοεντοπισμού (ραντάρ) στη Συρία

Η Ρωσία εκσυγχρόνισε με επείγουσες διαδικασίες το σταθμό ραδιοεντοπισμού (ραντάρ), που είναι εγκατεστημένος νοτίως της Δαμασκού, με σκοπό την πιο αποτελεσματική πρόληψη τυχόν στρατιωτικών επιθέσεων στη Συρία, το Ιράν και τη «Χεζμπολά», μεταδίδουν τη Δευτέρα ισραηλινά ΜΜΕ. Τώρα... η ακτίνα δράσης του ραντάρ εκτείνεται σε ολόκληρο το έδαφος του Ισραήλ και της Ιορδανίας, του Κόλπου Ακάμπα και προς το βορρά της Σαουδικής Αραβίας.
Πέραν αυτών η Ρωσία εξόπλισε με πρόσθετα τεχνολογικά μέσα συριακό ραντάρ, που λειτουργεί με ρωσικό εξοπλισμό και…είναι εγκατεστημένο στο έδαφος του Λιβάνου, καθώς και αποκατέστησε την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των δύο σταθμών.Τώρα πια η Ρωσία μπορεί να παρακολουθεί τις μετακινήσεις των ισραηλινών και αμερικανικών πλοίων και αεροπλάνων στην Ανατολική Μεσόγειο έως και την Κύπρο και την Ελλάδα, υποστηρίζουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΚΑΨΗΣ:Τον Ιούνιο έρχονται δύσκολα μέτρα


Προαναγγελία για τα ιδιαίτερα δύσκολα μέτρα που θα έρθουν τον Ιούνιο βάσει μνημονίου έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής μιλώντας στο Mega.
«Τα μέτρα του Ιουνίου...


 δεν ξέρω αν θα είναι τρισχειρότερα, θα είναι όμως δύσκολα. Πολύ δύσκολα» σημείωσε ο κ. Καψής υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί ξάφνιασμα (ή «κεραμίδα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) καθώς έχουν προβλεφθεί από το μνημόνιο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι τα πρόσθετα μέτρα είναι απολύτως αναγκαία καθώς «θα πρέπει να κλείσει το έλλειμμα», ενώ χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση τη μετάβαση στα πρωτογενή πλεονάσματα.
Διαβαστε περισσοτερα »

Υποκρισία;Η Ντόρα ήταν από τους πρώτους που ζητούσαν να δοθεί το όνομα του βουλευτή στη δημοσιότητα


Τι άλλο να πει κανείς;Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν από του πρώτους που...


 ζητούσε τη δημοσιοποίηση του ονόματος του βουλευτή, όπως έλεγαν ,με το 1 εκ.ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό.Λες και δεν ήξερε.Δημιουργούσε άλλοθι;Έδωσε βέβαια τις εξηγήσεις της στη βουλή.Το θέμα όμως είναι αλλού.Επί μια εβδομάδα ασχολούνταν όλοι με αυτό το θέμα και κανείς με τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα στη βουλή και μας γυρνάνε στον εργασιακό μεσαίωνα.Ο στόχος επετεύχθει.
Διαβαστε περισσοτερα »

Ο Π. Καμμένος ζητά τώρα την εφαρμογή του 120 άρθρου του Συντάγματος


Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητά ο Πάνος Καμμένος με ανάρτηση του στο προσωπικό του ιστολόγιο (facebook). Μάλιστα δημοσιεύει ένα ηχητικό ντοκουμέντο του συνταγματολόγου και βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου , που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι προϊόν συνταγματικής εκτροπής.
Αναλυτικά ο Πάνος Καμμένος αναφέρει: 


Ο συνταγματολόγος Προκόπης Παυλόπουλος και Βουλευτής που στηρίζει την Κυβέρνηση Goldman-Sachs παραδέχεται δημόσια στο Ανεμολόγιο του Κωνσταντίνου Λαβίθη ότι :


1.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ


2.ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


3.ΟΤΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΗ ΑΡΑ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΚΥΡΟ


ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ
ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 120 ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
 
Διαβαστε περισσοτερα »

Η ιστορία του Nescafe (η κακή όψη)

Την ιστορία του φραπέ τη διαβάσατε πρώτοι στο taxalia, πριν από χρόνια, εδώ. Ο στιγμιαίος καφές, είναι ένα από τα διασημότερα καταναλωτικά προϊόντα στον κόσμο και τον διακινεί, η κολοσσιαία εταιρεία NESTLE. Σε κάποια ιστολόγια διαβάζουμε την ιστορία ενός Έλληνα εισαγωγέα, του Δρίτσα, ο οποίος..
πέτυχε την καταδίκη της NESTLE στην Ελλάδα.

Ο Δρίτσας, ήταν ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της...
ΝΕΣΤΛΕ, όπως φαίνεται από την παρακάτω αφίσα της δεκαετίας του ΄60 (στο τέλος της γράφει "ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ -ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ 3-ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ").


Διαβάστε μια ιστορία με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο
http://xemandrios1.blogspot.com/2012/02/blog-post_5455.html
με πηγές, το stopcartel, αυτό: http://www.filonoi.gr/frawpomyala/

Μερικά στοιχεία παραπάνω (από τη Βικιπαίδεια):
1) το πρόστιμο
Toν Φεβρουάριο του 2009, πρόστιμο 29,9 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Nestle Ελλάς, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά προϊόντων καφέ. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την πενταετία 2002 2006, η εταιρεία παρεμπόδιζε τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να κάνουν παράλληλες εισαγωγές στιγμιαίου καφέ και να προβάλουν τα ανταγωνιστικά προϊόντα, ενώ παράλληλα απαγόρευε στις καφετέριες και τους διανομείς να προμηθεύονται καφέ από άλλες εταιρίες.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η NESTLE έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά του στιγμιαίου καφέ με τους εξής τρόπους: Σε ό,τι αφορά την αγορά του στιγμιαίου καφέ λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ): Παρείχε εκπτώσεις στόχων και πίστης. Απαγόρευε και παρεμπόδιζε τις παράλληλες εισαγωγές. Απαγόρευε στις αλυσίδες να διενεργούν παράλληλες προωθητικές ενέργειες με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα. Για τις παραβάσεις στη συγκεκριμένη αγορά η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 29.786.764 ευρώ. Επίσης, υποχρεώνει την εταιρεία να παύσει άμεσα αυτές τις παραβάσεις και την απειλεί με πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Στην αγορά στιγμιαίου καφέ μαζικής εστίασης (καφετέριες κ.λπ): Επέβαλε ρητούς όρους αποκλειστικής προμήθειας και ομαδικών πωλήσεων. Παρείχε εκπτώσεις πίστης που αποσκοπούσαν στη δημιουργία πιστής πελατειακής σχέσης μεταξύ της NESTLE και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβάλλει πρόστιμο 149.901 ευρώ και την προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν παύσει τη συμπεριφορά αυτή θα επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Τέλος , στις σχέσεις της με τους διανομείς επέβαλε υποκρύπτουσα υποχρέωση μη ανταγωνισμού (αντίστοιχης της «αγγλικής ρήτρας»). Αν δεν παύσει τις παραβάσεις της σε βάρος των διανομέων, απειλείται με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Τέλος, η Επιτροπή επιβάλλει πρόστιμο 15.000 ευρώ στη NESTLE, διότι δεν γνωστοποίησε τις συμφωνίες συνεργασίας τόσο με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ όσο και με καταστήματα μαζικής εστίασης, αλλά και με τους διανομείς της (που συνάφθηκαν μετά τις 2 Αυγούστου 2005). Συνολικά, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη NESTLE φθάνει τα 29.951.665 ευρώ.
..................
H έδρα της ΝΕΣΤΛΕ είναι στο Vevey της Ελβετίας, πρόεδρος του Δ.Σ. της είναι ο Peter Brabeck-Letmathe και μεγαλύτερος μέτοχός της σε επίπεδο φυσικού προσώπου η Λιλιάν Μπετανκουρ, ενώ αρκετά μέλη της οικογένειας Μπετανκουρ, με το επώνυμο Meyers συμμετέχουν στη διοίκηση της μεγάλης εταιρείας.
Διαβαστε περισσοτερα »

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΠΛΑ - ΔΙΠΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ...ΚΟΛΛΕΓΙΟ



 ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
"Μουτρωμένος" ο Καρατζαφέρης γιατί δεν τον...παίζουν πια!


Χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια σε αυτές τις φωτογραφίες;



Ας κάτσουν μετά ορισμένοι αφελείς, αμετανόητοι οπαδοί των συγκεκριμένων κομμάτων να "σφάζονται" μεταξύ τους για το ποιος θα...σώσει την Ελλάδα, ποιος την κατέστρεψε λιγότερο κλπ!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΑΥΤΟΥΣ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ!!!

Σας το λέμε ωμά, μπας και ξυπνήσετε επιτέλους!

Όσο για τον Καρατζαφέρη; Θυμίζει το παιδάκι που δεν το...παίζουν τα υπόλοιπα!

(Πίσω από τον Τζέφρυ διακρίνεται το σαρδόνιο χαμόγελο του αρχιγραικύλου λυσσασμένου χριστιανομάχου Σηφουνάκη).


Για την Ιστορία, οι φωτογραφίες είναι από την ομιλία του Γερμανού Προέδρου της Ευρωβουλής Σουλτς, τον οποίον καταχειροκρότησαν όλοι οι "εθνοσωτήρες".
πηγη
Διαβαστε περισσοτερα »