Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κύπρος και Ισραήλ παρακαλούν την Ελλάδα, ενώ αυτή… στον ύπνο της



Kypros Israel Greece-1-NAIΤεράστιο ζήτημα -το οποίο υπό προϋποθέσεις αγγίζει τα όρια της εθνικής αυτοκτονίας- φαίνεται να εγείρεται από την απίστευτη αδράνεια του υπουργείου Ενέργειας, αναφορικά με το ζήτημα της δημιουργίας του ενεργειακού διαδρόμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Το θέμα δεν έχει να κάνει με τη δημιουργία θαλασσίων «οικοπέδων» στην Ανατολική Μεσόγειο -κάτι το οποίο προκαλεί πονοκέφαλους στην εγχώρια… φεουδαρχία και τους πολιτικούς της φίλους- αλλά με την ενεργοποίηση ενός ενεργειακού άξονα στην περιοχή.
Ο οποίος εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει εν τέλει στην εγκαθίδρυση ενός στρατηγικού άξονα που θα σφυρηλατήσει και την ασφάλεια στη περιοχή, αποτέλεσμα το οποίο σε τελική ανάλυση θα βοηθήσει όχι μόνο τον ελληνισμό αλλά και τον κάθε λογής… φεουδάρχη να συνεχίσει να κάνει χρυσές δουλειές τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.
Στις 16 Ιουλίου του 2012 ο Κύπριος υπουργός εμπορίου Ν. Συλικιώτης αποστέλλει δύο επιστολές προς τους ομολόγους του Ισραήλ, Δρ. Ούζι Λαντάου και της Ελλάδας, Ευάγγελο Λιβιεράτο. Στις επιστολές αυτές αναφέρει ότι στα πλαίσια των πολιτικών της Ε.Ε., η Κύπρος έχει υποβάλλει στις Βρυξέλλες τρία πολύ σημαντικά ενεργειακά σχέδια τα οποία πρόκειται να ωφελήσουν τόσο την Ένωση όσο και τις χώρες οι οποίες θα λάβουν την ευθύνη υλοποίησης αυτών, δηλαδή την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα.
Τα έργα αυτά είναι εξής: 1ο. Ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου του Ισραήλ, μέσω της Ελλάδας και της Κύπρου προς την Ευρώπη. 2ο. Το πρόγραμμα τροφοδοσίας των χωρών της Μεσογείου με υγροποιημένο φυσικό αέριο οι οποίες φυσικά διαθέτουν εγκαταστάσεις με σκοπό το αέριο αυτό να διανεμηθεί στις υπόλοιπες χώρες τη Ευρώπης. 3ο. Το υποθαλάσσιο καλώδιο το οποίο πρόκειται να συνδέσει ηλεκτρικά την Κύπρο την Ελλάδα και το Ισραήλ.
Τι ζητούσε λοιπόν; Πολύ απλά να κανονιστεί μία συνάντηση των τριών πλευρών έτσι ώστε να δοθεί μία νέα ώθηση στα συγκεκριμένα σχέδια και στη συνέχεια να σχηματιστεί μία ομάδα εργασίας η οποία θα τα επεξεργαζόταν περεταίρω. Αλλά φευ! Στο αίτημα απάντησε άμεσα ο Ισραηλινός, ενώ ο έτερος, ο Έλληνας, τίποτε… (defence-point)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου