Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Βενιζέλος:Δεν φταίω εγώ για την αύξηση στο ΦΠΑ. Ο...πρώην φταίει

Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε μιλώντας στον realfm 97,8 ο Υπουργός Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι πρόωρες εκλογές», ενώ τόνισε ότι...


 ούτε η αντιπολίτευση θέτει τέτοιο θέμα. Σχετικά με την πρόσκληση που απηύθυνε χθες στη ΝΔ για συστράτευση δήλωσε ότι «θέλουμε καλή συνεργασία και τη δυνατότητα να μιλάμε... Η καθαρή και ενεργή συνεργασία κυβέρνησης – αντιπολίτευσης έχει μεγάλη σημασία» και συμπλήρωσε ότι ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί από το θεσμικό του ρόλο χωρίς μικροκομματισμούς και μικροψυχίες.
Σχολίασε ότι η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση δεν ήταν δική του, καθώς είχε ληφθεί από τον Μάιο κι εκείνος την εκτελεί, ενώ δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει δραστικές μειώσεις του συντελεστή, αν συμφωνήσουν όλοι σε απλούς μηχανισμούς είσπραξης απόδοσης του ΦΠΑ
Ο Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, τόνισε ότι εξετάζονται οι μακροοικονομικοί στόχοι, με βάση τα νεότερα δεδομένα ως προς το πού θα κινηθεί η ύφεση, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει ζητηθεί καμία παράταση στους στόχους του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, είπε ότι «έγινε σε υψηλού πολιτικού πολιτισμού κλίμα, ενώ κληθείς να σχολιάσει ότι ούτε φωτογράφος δεν υπήρχε στη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε χαριτολογώντας: «Δεν πήγα για φώτο - opportunity με τον κ. Σαμαρά».
Αναφορικά με το ρόλο που έχει αναλάβει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «η χώρα έχει κάθε ενδιαφέρον και όφελος να πετύχει ως υπουργός και η κυβέρνηση ως κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου